Restauracje i Bary

2 restauracje, Cafe Bar i letnie tarasy urzekają swoją atmosferą

Nie każdy wie, że w hotelu Monopol znajdują się dwie wspaniałe restauracje, które serwują wyśmienite dania kuchni polskiej i śródziemnomorskiej. Nowoczesne dania kuchni polskiej w restauracji Monopol lub menu degustacyjne restauracji Acquario to propozycje Szefa Kuchni, Mariusza Kozaka i pracujących z nim kucharzy. Obie nasze restauracje otwarte są nie tylko dla gości hotelowych, ale dla wszystkich, nawet tych najbardziej wymagających klientów.

Ristorante Acquario

Ristorante Acquario

Więcej

Restauracja Monopol Wrocław

Więcej

Cafe Bar Monopol

Więcej

Tarasy Letnie

Więcej

Szef Kuchni – Mariusz Kozak

Swoją karierę rozpoczął na Westminster Kingsway Collage gdzie ukończył studia na kierunku Professional Chef Diploma. Przez 8 lat zdobywał doświadczenie w renomowanych restauracjach w Londynie pracując w m.in w restauracji Gordona Ramseya oraz takimi szefami jak Marcellin Marc, Monica Galetti. W Polsce swoją karierę kontynuował w Brasserie Warszawskiej oraz Food Art Gallery jako szef kuchni.

Najbardziej ceni sobie kuchnię francuską, przede wszystkim za technikę gotowania, wyrafinowane połączenia smaków oraz elegancję. Swoje inspiracje czerpie z podróży, codziennych zdarzeń oraz fachowej literatury. Nie wyobraża sobie biblioteki bez Larousse -najlepszej encyklopedii gastronomicznej na świecie.

Korzystając z serwisu zgadzasz się na korzystanie z plików cookie. więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close