Historię tych miejsc tworzymy nieprzerwanie
warszawa@hotel.com.pl
v
Użyj pilota: Przewiń w górę
Odśwież stronę
PORTAL Powrót
NAJLEPSZE CENY. NAJLEPSZE OFERTY. BOOK ONLINE
Wesela
Niezwykłe wnętrza Hotelu Monopol to doskonały wybór na organizację przyjęcia weselnego lub ceremonii zaślubin. Wybierając nasz hotel możecie być Państwo pewni, iż profesjonalizm i doświadczenie naszego zespołu zaspokoją Państwa oczekiwania. Zadbamy o to, by czuli się Państwo wyjątkowo nie tylko w dniu ślubu, ale i podczas całego okresu jego przygotowań. W ramach organizacji przyjęć oddajemy do Państwa dyspozycji ekskluzywną powierzchnię Restauracji Monopol.
MENU W CENIE 250 PLN/OS

  PRZYSTAWKI (wybór jednej propozycji)

Caprese a la Monopol

Burrata z tartą pomidorową i bakłażanem

Sałatka z kolorowych buraków z serem kozim i pistacjami

Łosoś marynowany w kolendrze podany z kwaśną śmietaną i blinami

Carpaccio wołowe z rukolą i parmezanem

Pasztet wieprzowo-kaczy z pistacjami i sałatką z kiełków

Mus z foie gras i wątróbek drobiowych z chutney morelowym

Grillowane szparagi z szynka parmeńską i sosem holenderskim ( sezon – maj/ czerwiec)

Cielęcina z sosem tuńczykowym i kaparami

Tatar z łososia z zielonym ogórkiem i rzodkiewką

Tatar wołowy z marynowanymi kurkami

Tatar z jelenia , buraki marynowane, pachnotka, cebulka ( sezon – jesień / zima)

  DANIA PIERWSZE (wybór jednej propozycji)

Consomme z kaczki z domowym makaronem

Rosół z perliczki z domowym makaronem

Rosół z perliczki z kołdunami z wołowiną

Gaspacho z bazyliową oliwą

Krem z buraka z botwinką

Krem grzybowy z oliwą truflową i parmezanem (sezon – jesień/ zima)

Krem z dyni z olejem z pestek ( sezon – jesień / zima)

Krem z pieczonych pomidorów z bazylią

Krem z zielonego groszku z ricottą i szynką parmeńską

Krem ziemniaczano-porowy z wędzonym halibutem

Ravioli z dynią i masłem szałwiowym ( sezon – jesień / zima)

Pierożki z gruszką, gorgonzolą i szpinakiem

  DANIA GŁÓWNE (wybór jednej propozycji)

Filet z perliczki z szałwią, fondantem ziemniaczanym i cukinią

Łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem i sosem holenderskim

Dorsz atlantycki z risotto cytrynowym, parmezanem i sałatką z fenkuła

Dorsz z czarną soczewicą, szparagami i sosem sauthern

Okoń morski z zielonymi warzywami, makaronem gorgonelli i sosem pistou

Kotlet cielęcy z puree ziemniaczanym, szpinakiem i karmelizowaną cebulą perłową

Polędwiczka wieprzowa z sosem pieprzowym, puree ziemniaczanym i karmelizowaną marchewką

Policzek wołowy z puree ziemniaczanym i karmelizowaną marchewką

Udko z kaczki confit z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą

Befsztyk Chateaubriand z ziemniakiem fondant, foie gras i plastrem z trufli

Gicz jagnięca z risotto szafranowym

Risotto z zielonymi szparagami i truflą ( sezon – maj/ czerwiec)

cena menu wzrasta o 40 zł brutto / osoba
  DESERY (wybór jednej propozycji)

Panna Cotta z sosem malinowym

Tarta z kremem waniliowym i sezonowymi owocami

Tarta cytrynowa z opalaną bezą

Sernik z białej czekolady i coulis owoce leśne

Czekoladowe geatou z galaretką wiśniową i bakaliami

Pavlova z kremem waniliowym i sezonowymi owocami

Paris Brest z kremem pralinowym i czarną porzeczką

Tort – dowolny smak

Bufet

  BUFET – OPCJE I CENY

200 PLN / OS.

dania zimne – 6 dań + pieczywo, masło

sałatki – 4 dania

dania ciepłe – 3 dania

dodatki do dań ciepłych – 2 dania

desery – 3 dania


230 PLN / OS.

dania zimne – 7 dań + pieczywo, masło

sałatki – 4 dania

dania ciepłe – 4 dania

dodatki do dań ciepłych – 2 dania

desery – 4 dania

  Dania Zimne

Schab pieczony z rozmarynem

Schab pieczony ze śliwką

Pieczony boczek z wędzonymi śliwkami

Galaretka wieprzowa

Pasztet wieprzowy

Pasztet wieprzowo-kaczy z pistacjami

Rostbef z musztardą francuską

Ozór wołowy z remuladą z selera i roszponką

Pieczona szynka w miodzie

Wołowina z serem ricotta i orzechami

Cielęcina z sosem tuńczykowym

Śledzie w śmietanie

Śledzie w oleju lnianym

Wędzony łosoś z kwaśną śmietaną

Tarta serowa ze szpinakiem

Tarta z porem i boczkiem

Wybór polskich wędlin

Warzywa marynowane

  Sałatki

Mix sałat z pomidorami i ogórkiem

Mix sałat z pomidorkami cherry, kurczakiem i octem balsamicznym

Mix sałat z łososiem i kaparami

Mix sałat z pomidorkami cherry, ogórkiem i owczym serem

Sałatka Cezar z krewetkami, parmezanem i grzankami

Sałata Cezar z bekonem, grzankami, parmezanem i szczypiorkiem

Sałatka z kuskusem, ośmiornicą i miętą

Sałatka Grecka z fetą, pomidorami, papryką, oliwkami i bazylią

Sałatka Caprese (pomidory, mozzarella, bazylia, oliwa)

Sałatka z selerem korzennym, roszponką i orzechami laskowymi

Sałatka z wędzonym łososiem, roszponką, kaparami i oliwkami

  Dania Ciepłe

Czerwony barszcz z krokietem z kapustą i grzybami

Żurek z białą kiełbasą

Zupa gulaszowa z wędzoną papryką

Szaszłyki z kurczaka w mleku kokosowym (2 sztuki/ osoba)

Golonka glazurowana ciemnym piwem

Beef Strogonow

Żeberka na zasmażanej kapuście z boczkiem

Pieczona szynka wieprzowa z żórawiną

Udziec jagnięcy z rozmarynem

Łosoś pieczony z szalotkami

Dorsz z sosem ziołowym

Indyk w sosie pesto

Uda z kaczki confit z jabłkami i majerankiem

Krewetki w curry

Pierogi z mięsem wieprzowym

Pierogi ruskie

Gołąbki

Kurczak w carry

  Dodatki do dań ciepłych

Kluski śląskie

Pieczone ziemniaki

Gnocchi ziemniaczane

Ziemniaki z masłem i koperkiem

Kasza gryczana z tymiankiem

Ryż z warzywami

Czerwona Kapusta z jeżynami

Kapusta zasmażana

Warzywa gotowane

Warzywa grillowane

Sezonowe warzywa z klarowanym masłem

Glazurowana marchew z estragonem

  Desery

Szarlotka z waniliowym chantilly

Sernik klasyczny

Ciasto serowe na miodowym spodzie

Brownie z orzechami

Ciasto bananowo-czekoladowe

Tarta cytrynowa

Tarta czekoladowo-karmelowa

Panna cotta z sosem malinowym

Tiramisu

Gruszki w syropie

Trio czekoladowe

Ciasto marchewkowe z orzechami i mascarpone

Owoce sezonowe

Napoje i Alkohole

  Napoje
Opcja I
Kawa, herbata
Woda mineralna, soki owocowe
Cena: 50 PLN / OS.

Opcja II
Kawa, herbata
Woda mineralna, soki owocowe
Napoje gazowane (pepsi, 7up, Schweppes)
Cena: 60 PLN / OS.

  Alkohole (Open Bar)

Opcja I - 190 PLN brutto / osoba
Czas trwania: do 12 godzin


Wino białe

Wino czerwone

Piwo rzemieślnicze

Wódka Ostoya


Opcja II - 235 PLN brutto / osoba
Czas trwania: do 12 godzin


Wino białe

Wino czerwone

Piwo rzemieślnicze

Wódka Ostoya

Gin Beefeater


Opcja III - 265 PLN brutto / osoba
Czas trwania: do 12 godzin


Wino białe

Wino czerwone

Piwo rzemieślnicze

Wódka Ostoya

Gin Beefeater

Whisky Chivas 12YO

  Alkohole (Rozliczenie zgodnie z konsumpcją)

Wina

Wino Musujące Prosecco – 120 PLN brutto / butelka

Szampan BILLECART SALMON Brut Reserve – 300 PLN brutto / butelka

Szampan G.H. Mumm, Cordon Rouge, Brut – 320 PLN brutto / butelka

Szampan Perrier-Jouët, Grand Brut – 400 PLN brutto / butelka

Wino Białe – 120 PLN brutto / butelka

Wino Czerwone – 120 PLN brutto / butelka


Wódka

Wódka Ostoya – 160 PLN brutto / butelka 0,7 L

Wódka Wyborowa Exquisite – 280 PLN brutto / butelka 0,7 L

Wódka Belvedere – 300 PLN brutto / butelka 0,7 L


Alkohol biały

Gin Beefeater London Dry Gin – 190 PLN brutto / butelka 0,7 L

Gin Bombay Sapphire – 220 PLN brutto / butelka 0,7 L

Gin Hendrick's – 320 PLN brutto / butelka 0,7 L

Rum Havana Club 3 Años – 190 PLN brutto / butelka 0,7 L

Rum Havana Club 7 Años – 240 PLN brutto / butelka 0,7 L

Rum Dictador 12 YO – 390 PLN brutto / butelka 0,7 L

Tequila Olmeca Altos Plata – 320 PLN brutto / butelka 0,7 L


Whisky

Jameson – 220 PLN brutto / butelka 0,7 L

Jack Daniels – 240 PLN brutto / butelka 0,7 L

Chivas Regal 12YO – 260 PLN brutto / butelka 0,7 L

Four Roses – 340 PLN brutto / butelka 0,7 L

Glenlivet 15YO – 400 PLN brutto / butelka 0,7 L

Ardbeg 10YO – 450 PLN brutto / butelka 0,7 L


Cognac

Martell VS – 330 PLN brutto / butelka 0,7 L

Martell VSOP – 490 PLN brutto / butelka 0,7 L

Martell XO – 1100 PLN brutto / butelka 0,7 L

Piwo

Piwo butelkowe Grolsch – 15 PLN brutto / butelka 0,33 L

Piwo butelkowe regionalne Browar Stu Mostów – 25 PLN brutto / butelka 0,5 L

Piwo bezalkoholowe – 20 PLN brutto / butelka 0,5 L


Koktajle - 45 PLN brutto / szt. (3 do wyboru)

Whisky Sour (Chivas 12YO, sok z cytryny, cukier, białko jajka opcjonalnie)

Mojito (Havana 3*, mięta, cukier, limonka, woda gazowana)

Tom Collins (Beefeater, cytryna, cukier, woda gazowana)

Aperol Spritz (Aperol, Prosecco, pomarańcza, woda gazowana)

Honeymoon (Olmeca Blanco, Cointreau, miód, cytryna, woda różana)

Paloma (Olmeca Altos Reposado, grejpfrut, limonka, cukier, woda gazowana)

Bramble (Beefeater, likier z czarnej porzeczki, cytryna, cukier)

Manhattan (Whisky, Słodki wermut, bitters)

Negroni (Beefeater, słodki wermut, campari)

Espresso Martini Royale (Martel VS, Cointreau, Kahlua, espresso)

Moscow Mule (Wyborowa, cytryna, piwo imbirowe)

Kentucky Mule (Burbon, cytryna, piwo imbirowe)

Kir Royale (Likier z czarnej porzeczki, prosseco)

   Hotel wyraża zgodę na przyniesienie własnego alkoholu (jeden rodzaj) w butelkach nie większych niż 0,75l. Opłata serwisowa 60 PLN za każdą otwartą butelkę.
Torty weselne

  W cenie 250 PLN / 1 kg
Czekolada / kawa/ whisky
Biszkopt czekoladowy / mus czekolada-whisky / mus kawowy

Kokos/ marakuja / limonka
Biszkopt biały / mus kokos-limonka / krem marakuja

Truskawka / wanilia / śmietana
Biszkopt waniliowy / mus truskawkowy / mus śmietankowo-waniliowy

Banan / karmel / orzech arachidowy
Biszkopt orzechowy / mus bananowy / krówka z orzechami

Malina / biała czekolada / mięta
Biszkopt biały / mus malinowy / mus biała czekolada z miętą

Limonka / marakuja
Biszkopt biały / mus limonka z białą czekoladą / krem marakuja
Pomarańcza / czekolada / wanilia
Biszkopt czekoladowy / mus czekoladowy z wanilią / mus pomarańczowy

Pistacja / gruszka / czekolada
Biszkopt pistacja / krem pistacja / mus gruszka / mus czekolada

Mango / mandarynka
Biszkopt biały / mus mango / mus mandarynka

Czekolada mleczna / jagoda / śmietana
Biszkopt biały / mus czekolada / mus jagodowo-śmietankowy

Jabłko / karmel / orzech laskowy
Biszkopt czekoladowy / krówka z orzechami / mus jabłkowy

Trzy musy czekoladowe
Biszkopt czekoladowy / mus biała czekolada / mus mleczna czekolada / mus deserowa czekolada
   W ramach deseru lub jako dodatkowa płatna opcja
Galeria

Newsletter
Zapisz się
Szczegołowa informacja na temat przetwarzania danych znajduje się w naszej polityce prywatności.
Book Online

Tarasy Letnie

Przestronne tarasy Hotelu Monopol to doskonała propozycja dla spragnionych odpoczynku po ciężkim dniu.

Pakiety Pobytowe

Zapraszamy do zapoznania się z ofertą pakietów pobytowych w Hotelu Monopol Wrocław:pakiet z kolacją, pakiet spa, pakiet Spa + kolacja, oraz pakiet VIP.

Pokoje

W odnowionym, 5-gwiazdkowym hotelu Monopol znajduje się 121 pokoi, w tym 3 apartamenty luksusowe oraz 11 apartamentów standardowych. Wszystkie pokoje zostały indywidualnie zaprojektowane z najwyższą starannością o każdy najmniejszy nawet szczegół.

Restauracje

W Hotelu Monopol Wrocław znajdują się dwie restauracje, cafe bar, oraz przestronne tarasy letnie.

Konferencje

Hotel Monopol Wrocław posiada pięć, w pełni funkcjonalnych i multimedialnych sal konferencyjnych. Trudno pomyśleć o miejscu bardziej stosownym dla takich okoliczności niż wnętrza naszego hotelu.

Wellness & Spa

Znajdujące się na poziomie -1 luksusowe Wellness & Spa Hotelu Monopol, w niezwykły sposób udowadnia, jak integralną całość stanowią zmysły i umysł.




W celu zapewnienia wysokiej jakości usług korzystamy z plików cookies. Używamy plików cookies, aby zapewnić pełną funkcjonalność naszej strony internetowej. Ponadto korzystamy z plików cookies do celów statystycznych oraz innych, dzięki czemu możemy uzyskać wgląd i zrozumieć jak korzystacie Państwo z naszej strony oraz jakie działania powinniśmy podjąć, abyśmy mogli lepiej Państwu służyć. Mogą Państwo zarządzać plikami cookies indywidualnie poprzez ustawienia przeglądarki, z której Państwo korzystają. Zachęcamy do zapoznania się z naszą Polityką prywatności i cookies, gdzie znajdą Państwo więcej informacji na temat korzystania z tych plików na naszych stronach.
Akceptuję